Kom tilbake to ganger og sikret topp fem

Sesongen 2019 endte med 5.plass for EIF. Det ble klart etter at søndagens avslutningskamp mot Aurskog-Høland endte 2-2.

Plass i NM-kvalifisering lå i potten da siste serierunde gikk av stabelen søndag. Siden 5.plass sannsynligvis gir plass ville EIF klare seg med uavgjort, mens resultatene i de andre kampene ville avgjøre plassering. Gjestene fra Aurskog-Høland måtte vinne for å passere EIF på tabellen.

1. omgang ble tett og jevn uten noe annet enn et par halvsjanser til begge lag. Etter en halvtime ble det imidlertid scoring. Et innoverskrudd frispark ble satt i mål av en umarkert Fredrik Sether og gjestene tok ledelsen.

Klikk her for å se 0-1-målet

Den ledelsen holdt bare noen minutter. Eiven Solberg ble feid ned av keeper innenfor 16-meteren og fikk et soleklart straffespark. Jonatan Teigland var sikker fra ellevemeteren og utliknet til 1-1.

Klikk her for å se 1-1-målet

Og fra annen vinkel her

Mot slutten av omgangen var det Aurskog-Høland som trykket på. Laget fikk to store sjanser på kort tid, først med et skudd like utenfor og deretter en beinparade fra Glenn Wilsgård, og over tre minutter på overtid tok de tilbake ledelsen. En corner ble headet i mål av Fredrik Sether, som dermed ble tomålsscorer.

Med 1-2 ved pause var gjestene nummer fire på tabellen, mens EIF var nummer fem siden både Blaker og Sørumsand lå under i sine kamper. Aurskog-Høland fikk også 2.omgangs første store sjanse da Sether igjen fikk stå alene på en dødball og kunne scoret hattrick, men denne gangen gikk avslutningen utenfor.

Etter 66 minutter utliknet EIF på nytt. Målscorer Teigland skaffet et frispark like ved cornerflagget som han selv tok. Innlegget fant Magnus Iversen, som nok en gang satte inn en viktig scoring for EIF.

Klikk her for å se 2-2-målet

I perioden etter scoringen var det EIF som trykket på mest, men gjestene fikk en stor sjanse da de avsluttet utenfor alene med keeper. I sluttminuttene valgte EIF å ikke ta for store sjanser offensivt siden uavgjort ville holde for topp fem-plassering.

Det ebbet ut med 2-2 og 5.plass for EIF etter at Blaker snudde på slutten mot Fet og snek seg forbi.

- Et viktig poeng for oss, som sannsynligvis betyr NM-kvalik. Det var viktig for oss å klare målsetningen vår i en utfordrende sesong med mange skader, endringer og tilpasninger i stallen, og samtidig ha et fokus på spillerutvikling ved å slippe til unge spillere, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

- I dag manglet vi blant annet toppscorer Fredrik Kristiansen og Henrik Ulseth måtte gi seg. Laget sto opp og klarte å snu kampbildet og resultatet til vår fordel. Nok en gang klubblegende Magnus Iversen som var på rett plass. Jeg vil samtidig takke alle EIF-supportere for støtten i år, sier Berg.

Kampfakta
Eidsvold IF - Aurskog-Høland 2-2 (1-2)
Eidsvoll stadion
0-1 (30.min) Fredrik Sether