Mye på spill i siste serierunde

EIF kjemper om NM-plass med tre andre lag, deriblant søndagens motstander Aurskog-Høland. I bunnen kjemper to lag om å unngå nedrykk. Les mer om siste serierunde her.

EIF kjemper om NM-plass med tre andre lag, deriblant søndagens motstander Aurskog-Høland. I bunnen kjemper to lag om å unngå nedrykk. Les mer om siste serierunde her.

Søndag klokken 13.00 spilles årets siste serierunde i 4.divisjon. EIF tar imot Aurskog-Høland på hjemmebane, som ligger bak EIF på målforskjellen. De siste årene har de fem beste lagene fått NM-plass, noe som er sannsynlig også denne gangen. Vinneren av søndagens kamp ender på 4.plass, mens med uavgjort er det avhengig av andre kamper.

EIF og Aurskog-Høland har 39 poeng hver, Blaker har 38 og Sørumsand 37. Det er disse fire lagene som kjemper om de to plassene som sannsynligvis gir NM. Blaker spiller borte mot Fet, som kjemper for å unngå nedrykk, mens Sørumsand tar imot et meget redusert Fu/Vo-lag som allerede har sikret opprykk.

Slik er de ulike scenarioene for EIF:

Seier: Garantert 4.plass
Uavgjort: Topp fem. Kommer garantert foran Aurskog-Høland og Sørumsand, så sant ikke Sørumsand slår Fu/Vo med 21 mål eller mer (EIFs 9-0-seier over nettopp Sørumsand utgjør 18 av disse målene og kan vise seg å bli svært nyttig når sluttabellen skal gjøres opp). Om det blir 4. eller 5. plass avhenger av Blakers resultat mot Fet.
Tap: Aurskog-Høland tar 4.plass. Om det blir 5., 6. eller 7. plass for EIF avhenger av resultatene til Blaker og Sørumsand.

EIF kjempet seg til en sterk borteseier over Eidsvold Turn 2 tidligere i uken. Den kampen kostet også litt og toppscorer Fredrik Kristiansen tynet ut det siste av sesongen i den kampen og spiller ikke søndag. Utenom dette er forhåpentligvis resten av troppen fra tirsdag klare til ny kamp, til tross for at noen spiller småhangler litt.

Statistikken mot Aurskog-Høland de siste årene er ingen lystig lesning. EIF vant hele 8-2 i 2014, men siden den gangen har det blitt åtte strake tap mot søndagens motstander. Vårens oppgjør endte 2-1 til Aurskog-Høland, mens det i tilsvarende oppgjør på Råholt i fjor endte 0-3. Aurskog-Høland og EIF møttes også i serieavslutningen for to år siden, da ingen av lagene hadde noe spesielt å spille for. Den kampen endte 6-0. Heldigvis er statistikk og historien fortid, og EIF går selvsagt for tre poeng nå.

I tillegg til kampen om NM-plassene blir det spenning i bunnen av tabellen. EIFs seier på tirsdag gjør at Eidsvold Turn 2 er avhengig av hjelp for å berge plassen. Naboene fra Myhrer er ett poeng bak Fet før siste runde. Turn 2 møter allerede fortapte Rælingen i sin kamp, mens Fet har Blaker hjemme.

Kampstart for alle kampene er klokken 13.00. Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme på Eidsvoll stadion og støtte guttene i årets siste kamp!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift