Spissveteranen ble helten i etterlengtet seier

EIF så ut til å gå på sitt tredje strake tap, men to mål av innbytter Magnus Iversen i sluttminuttene sikret en etterlengtet trepoenger.

EIF har vært inne i en tung periode, med to klare hjemmetap på rad og fortsatt flere skader i troppen. Mandag gikk turen til Marikollen for å møte tabelljumbo Rælingen, som på sin side sto med fire poeng på de to siste.

1. omgang ble tett og jevn, med få målsjanser. Selv om EIF ikke sprudlet offensivt var det en annen trygghet i laget enn hva tilfelle har vært de siste ukene. EIF var farlig frempå ved et par anledninger, mens Rælingen fikk omgangens to største sjanser. Først med et skudd like utenfor på et skudd fra skrått hold innenfor 16-meteren, deretter en dobbeltsjanse der Wilsgård først reddet før returen ble satt utenfor.

I 2.omgang var det hjemmelaget som var et lite hakk bedre mot et EIF-lag som ikke fikk ting helt til å fungere. Sjansemessig var det imidlertid enda en rolig omgang. Etter 67 minutters spill ble det derimot scoring. En Rælingen-spiller vant ballen fra Heine Lundahl på kanten. EIF-spillerne ropte på frispark mens Lundahl ble liggende med store smerter i ankelen, men spillet gikk videre. Vertene la inn og foran mål skled Henrik Ulseth ballen i eget nett med en Rælingen-spiller like bak seg.

Lundahl måtte etterhvert gå av med skaden han pådro seg og inn kom spissveteran Magnus Iversen. Det skulle vise seg å bli et lykkelig innhopp. Rælingen slet med å forsvare seg mot Iversen og Fredrik Kristiansen på topp, og seks minutter før slutt utliknet Iversen til 1-1 da han headet et langt Daniel Olsen-innkast i nettet.

Se 1-1-målet her

I kampens siste ordinære spilleminutt falt avgjørelsen. Vetle Sørensen var våken og kastet ballen inn til en umarkert Henrik Ulseth på kanten i etterkant av en dødball. Ulseths innlegg ble forlenget av Kristiansen, og foran mål var Iversen på plass og nikket inn 1-2 fra kort hold, til stor jubel i borteleiren. Og for et innhopp av EIF-veteranen Iversen!

EIF rodde i land overtidsminuttene og tok en etterlengtet seier. Faktisk var dette første borteseier siden Fet-kampen 6.mai!

- Dette ble en tøff bortekamp. I en jevn og tett kamp, så viste vi styrke som lag ved å snu kampen til seier. Dette var mange hakk opp fra de siste kampene. Laget viste god respons på taktiske endringer og ikke minst godt samhold på slutten av kampen, oppsummerer EIF-trener Roy Arne Berg.

- Så er det ekstra gledelig at det var nettopp Magnus Iversen som ble en knusende forskjell, med tanke på all skadeproblematikken han har hatt de siste to årene, sier Berg.

Rælingen - Eidsvold IF 1-2 (0-0)
1-0 (67.min) Selvmål
1-1 (84.min) Magnus Iversen (Daniel Olsen)
1-2 (90.min) Magnus Iversen (Fredrik Kristiansen)