- I rute til å klare opprinnelig målsetning

EIF-trener Roy Arne Berg oppsummerer vårsesongen, ser frem mot høsten og gir en status på troppen.

EIF fikk en forrykende start på sesongen, der seirene og scoringene kom tett som hagl. En svak og skadeplaget avslutning de siste seks kampene gjør imidlertid at opprykksmulighetene etter alle solemerker er borte.

Foran høstsesongen ligger EIF på 4.plass, poenget bak Kløfta og med et kobbel av lag like bak. Flere kamper spilles for øvrig i skrivende stund torsdag kveld.

- Vi er godt fornøyd med starten av sesongen med så og si skadefri tropp og flere gode prestasjoner. Det ble dog en svakere avslutning da skadene ankom i kamp etter kamp, og en mer mager avslutning. Riktignok er dette skader etter dueller, og ikke belastningsskader som noen har spekulert i, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Han er godt fornøyd med flere kamper og trekker også frem flere enkeltspillere.

- Vi har prestert mange gode kamper. Kampen mot Skedsmo holdt et høyt 4.divisjonsnivå. 1.omgang mot Raumnes & Årnes var meget bra (vant 5-1 til slutt) og 9-0-seieren over Sørumsand var selvfølgelig også en veldig sterk prestasjon av oss, sier Berg.

- Vi har hatt flere som har levert godt i vår. Martin Rynning i Simen Martinsens fravær har levert godt, Henrik Ulseth var kanskje vår aller beste frem til den stygge taklingen satt han ut i Fet-kampen og naturligvis Eiven Solberg og Fredrik Kristiansen med mange målpoeng for oss. I tillegg leverer Glenn Wilsgård ofte klasseredninger i mange kamper for oss, fortsetter treneren.

Før sesongen var den uttalte målsetningen å klare NM-plass, noe som sannsynligvis går til de fem beste 1.lagene i avdelingen.

- Vi er i rute til å nå opprinnelig målsetning om å ta en NM-kvalikplass for 2020, sier Berg.

- Vi ønsker å ha fokus på videreutvikle oss som gruppe, og være et lag som gir unge spillere muligheten til å spille og fortsette å sette en kultur til trening og mer-trening enn tidligere, fortsetter han.

Noen forandringer i troppen blir det foran høstsesongen. Martin Rynning har valgt å prioritere studier og har takket for seg, mens Lars Andresen reiser i militæret i slutten av august. Det kan også skje mer på spillerfronten den kommende tiden.

- Det kommer forhåpentligvis noen navn inn. Vi ønsker naturligvis å kunne skape enda større konkurranse i troppen og da trene med enda høyere intensitet, slik at vi står sterkt rustet, sier Berg.

Fredag klokken 19.00 starter høstsesongen når serieleder Fu/Vo kommer på besøk.

- Fu/Vo blir en fin test for oss. Vi er opptatt av å fortsette å utvikle vårt spill og forventer å fighte i en jevn og tøff kamp, avslutter Roy Arne Berg.