Avsluttet vårsesongen med poengdeling

Blaker ledet to ganger, men EIF slo tilbake begge gangene og fikk med seg ett poeng i vårsesongens siste kamp.

Foto: Espen Bråthen / Lokalfotballen

EIFs poengfangst de siste ukene har vært skuffende, med fire tap på de fem siste. Uansett lå laget på en sterk 3.plass etter halvspilt serie, før oppgjøret på Bruvollen. Blaker jaktet revansje etter tapet på Eidsvoll stadion i serieåpningen der det endte 3-1 til EIF.

Gjestene fra Råholt kom best i gang og trykket på fra start, men den første virkelige store sjansen fikk Blaker da Glenn Wilsgård reddet et skudd fra Wikstrøm. Fredrik Kristiansen fikk en kjempesjanse for EIF etter knappe kvarteret da avslutningen ble reddet på streken.

Blaker tok litt mer over og etter en halvtime ble de stoppet av en god beinparade av Wilsgård. Etter 35 minutter tok de også ledelsen da en corner ble headet i mål på bakre stolpe.

Blaker holdt 1-0-ledelsen til pause, men det tok ikke mange minuttene av 2.omgang før EIF utliknet. Fredrik Kristiansen ble dyttet overende i feltet og fikk straffe, en straffe Eiven Solberg satte sikkert i nettet.

Like etter vartet Glenn Wilsgård opp med en vanvittig redning på en heading fra Mathisen, mens målscorer Wikstrøm headet utenfor fra seks meter noen minutter senere. EIF hadde også noen farligheter og kampen bølget frem og tilbake utover i omgangen.

Kvarteret før slutt tok hjemmelaget ledelsen igjen, nok en gang på en dødball der Pål Thoreid ruvet høyest og headet inn 2-1. Det tok imidlertid ikke mer enn fem minutter før EIF svarte.

Keeper bommet på ballen etter et langt kast fra Daniel Olsen og Lars Andresen satte inn 2-2 fra kort hold. Mot slutten kunne begge lag avgjort kampen. Blaker ropte på straffe på overtid, mens det siste som skjedde var at Fredrik Kristiansen kom alene med keeper, der Blakers burvokter reddet.

Dermed endte det 2-2 og EIF tar ferie på 4.plass med 23 poeng. Avstanden opp til Fu/Vo og Skedsmo har nok blitt for stor, men på den meget jevne tabellen er det nok å spille om etter ferien.

Blaker - Eidsvold IF 2-2 (1-0)
Bruvollen
1-0 (35.min) Viktor Wikstrøm
1-1 (50.min, straffe) Eiven Solberg (Fredrik Kristiansen)