Reddet ett poeng på dårlig dag

EIF spilte ingen god kamp i mandagens bortekamp mot Sørumsand, men fikk med seg ett poeng og var også nærmest seieren i kaotiske sluttminutter.

Vårens oppgjør mot Sørumsand ble en skikkelig målfest da EIF vant hele 9-0, men vertene har plukket bra med poeng siden den gang og vært gode på hjemmebane, så EIFera forventet naturlig nok en langt tøffere kamp denne gangen.

Og kampen ble som ventet tøff. Sørumsand tok kommandoen fra start, var klart best og hadde ballen mye i innledningen. Den første sjansen kom etter et knapt kvarter da Glenn Wilsgård reddet en avslutning fra like innefor 16-meteren, og det lå en hjemmescoring i lufta.

Istedet var det EIF tok som tok ledelsen etter 17 minutter. Et strålende innlegg fra Eiven Solberg fant Fredrik Kristiansen, som styrte inn 0-1 med pannebrasken. Etter scoringen kom EIF mer med i kampen. Kristiansen var nære sitt andre da han var centimetere unna å styre inn et innlegg, mens Daniel Olsen headet i stolpen fra to meters hold. Begge sjansene skapt etter gode Solberg-innlegg.

Sørumsand var totalt sett det førende laget i 1.omgang, dog uten å skape altfor mange store sjanser. De to største kom på et innlegg som gikk like forbi alle i feltet, og et skudd fra skrått hold som gikk rett på Wilsgård.

Midt i 2.omgang ble imidlertid kampen snudd på få minutter. Først da Martin Fauske Evensen vendte vekk en EIF-spiller og hamret ballen i nettet, og deretter da hjemmelaget fikk tildelt et meget billig straffespark som Eirik Engebretsen satte i mål. Fortjent ledelse, etter at vertene hadde skapt noen gode muligheter også før scoringene.

Nå måtte EIF frem og jage utlikning. Marius Rødsrud og Henrik Ulseth hadde forlatt banen med skader og hjemmelaget fortsatte å ha ballen mye, men allikevel klarte EIF å komme mer med og presse på mot slutten.

Åtte minutter før full tid kom uttellingen da Fredrik Kristiansen hamret inn 2-2 fra kort hold etter litt frem og tilbake i feltet. De siste åtte minuttene, pluss sju tilleggsminutter, ble et fullstendig kaos med to lag som satset alt på å vinne og en dommer som delte ut en haug med kort.

Sørumsand fikk en stor sjanse med avslutning like utenfor i det 89.minutt, mens Jonatan Teigland fikk en gigantsjanse seks minutter på overtid da han satte ballen over fra ti meters hold. I hektiske sluttsekunder fikk også hjemmelagets Magnus Kolbjørnsrud sitt andre gule kort.

- Vi spilte en svak kamp og tar med oss ett poeng på en dårlig dag. Det er ikke ofte jeg kommenterer dommeren og vi var dårlige selv, men dette ble dessverre en kamp som også ble preget av en del merkelige avgjørelser for begge lag og en unødvendig aggressiv tone av dommeren. Vi tok ledelsen etter en dårlig start og hang bra med, men slapp Sørumsand inn i kampen igjen og de snudde kampen fortjent. Heldigvis våknet vi skikkelig til live igjen og fikk kjempet inn 2-2, oppsummerer EIF-trener Roy Arne Berg.

Poenget gjør at EIF fortsatt ligger på 3.plass på tabellen. Neste kamp spilles hjemme mot Fet førstkommende mandag.

Sørumsand - Eidsvold IF 2-2 (0-1)
Sørumsand kunstgress
0-1 (17.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)
1-1 (63.min) Martin Fauske Evensen