Kjempet seg til ny hjemmeseier

To scoringer i 2.omgang sikret EIF tre viktige poeng mot Raumnes & Årnes.

Etter tapet mot Strømmen 2 i forrige runde, var det et revansjelystent EIF-lag som tok imot seriens beste bortelag, Raumnes & Årnes. Gjestene lå målforskjellen bak EIF før kampen, så det var et viktig oppgjør i kampen om NM-plass.

1. omgang ble tett og jevn uten altfor mange målsjanser, ikke ulikt forrige hjemmekamp mot Fu/Vo. EIFs største sjanse kom da Vetle Sørensen fikk avsluttet fra kort hold etter en corner og da Fredrik Kristiansen headet rett på keeper fra god posisjon. Gjestene fikk også en stor sjanse da Lasse Holum Hansen headet utenfor da han fikk stå umarkert på 12 meters hold.

Også i 2.omgang sto kampen og vippet lenge. Årnes fikk en sjanse som ble stoppet av en beinparade av Glenn Wilsgård. Etter 66 minutter kom kampens første scoring. Et langt innkast fra Daniel Olsen ble stusset videre av Henrik Ulseth. Fredrik Kristiansen dempet på brystet, vendte rundt og satte inn 1-0 på volley. En flott prestasjon!

Glenn Wilsgård stoppet Marius Prebers forsøk med en ny beinparade like etterpå, og med drøye ti minutter igjen av ordinær tid ble kampen langt på vei avgjort. Henrik Ulseth la strålende inn på et frispark og Daniel Olsen ble revet overende idet han skulle sette ballen i mål. Et soleklart straffespark som Eiven Solberg satte sikkert i nettet til 2-0.

Etter dette hadde EIF grei kontroll på kampen og kunne økt ytterligere på overtid da de fikk et nytt straffespark. Bortelagets Stian Linderoth Jensen mistet hodet og slo Fredrik Kristiansen i ansiktet uten at ballen var i nærheten. Dette skjedde innenfor 16-meteren og dommeren pekte på straffemerket før han dro opp det røde kortet.

Eiven Solberg maktet imidlertid ikke å bli tomålsscorer da Årnes-keeperen reddet straffesparket. Det hadde uansett lite å si for utfallet og EIF kunne juble over 2-0-seier. Samtidig tapte Kløfta mot Fu/Vo, slik at EIF nå er på 3.plass på tabellen.

- En sterk seier på en litt svakere dag enn både forventet og hva som bør være normalen. Det er gledelig med tre poeng, og ikke minst at såpass mange av våre unge spillere fortsette å gripe mulighetene de får og leverer, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Bilder fra kampen:

Eidsvold IF - Raumnes & Årnes 2-0 (0-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (66.min) Fredrik Kristiansen (Henrik Ulseth)
2-0 (79.min, straffe) Eiven Solberg (Daniel Olsen)
Dommer: Vegard Heggelund, Kurland
Gule kort: Simen Martinsen og Marius Rødsrud, EIF. Simon Petersen og Magnus Finseth, Raumnes & Årnes
Rødt kort: Stian Linderoth Jensen, Raumnes & Årnes

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Vetle Sørensen (Simen Stensby Jakobsen 69.min), Simen Martinsen, Daniel Olsen, Vegard Østmoløkken - Jonatan Teigland (Martin Christiansen 87.min), Henrik Ulseth, Marius Rødsrud - Eiven Solberg, Fredrik Kristiansen (Robin Limbodal 90.min), Arild Landau Werner (Espen Brenden 58.min)

Hovedsamarbeidspartnere:

Støtt oss!