Kjempet seg til tre poeng i snøkaos etter pause

EIF så ut til å ha kontroll i bortekampen mot Fet, men det ble etterhvert stor spenning i en 2. omgang preget av kraftig snøvær, stygge taklinger og mye kriging.

EIF kom til Fedrelandet med 9-0-seier over Sørumsand bak seg, mens vertene tapte 0-10 mot Lørenskog 2. Allikevel har Fet vist at toppnivået er høyt da de slo FUVO tidligere i sesongen.

EIF kom til to kjempesjanser allerede i åpningsminuttet ved Fredrik Kristiansen på dødball. Etter fem minutter kom ledermålet. Henrik Ulseth ble taklet stygt like innenfor 16-meteren og fikk et soleklart straffespark. Det satte Eiven Solberg sikkert i mål. Et stort skår i gleden var det derimot at Ulseth måtte bæres av banen med en ankelskade.

0-2 kom etter et kvarter etter et flott EIF-angrep. Jonatan Teigland fant Marius Rødsrud på kanten, som la fint inn til Joakim Madsen som satte ballen i krysset fra kort hold.

EIF skapte også flere store sjanser utover omgangen. Den største da Fredrik Kristiansen rundet keeper, men avslutningen ble stoppet av en forsvarsspiller på streken. På den påfølgende returen havnet ballen hos Joakim Madsen, men nok en gang reddet forsvarsspilleren. Også Jonatan Teigland fikk to gode muligheter, der begge ble stoppet av keeper.

0-2 sto seg ved pause, og selv om Fet innimellom hadde småfarlige visitter, virket det som om EIF hadde grei kontroll. 2. omgang ble derimot mer hektisk enn man hadde håpet. Fet åpnet med et skudd like utenfor før minuttet var spilt, mens Jonatan Teigland var centimetere unna i andre enden.

Snøen begynte etterhvert også å lave ned og gjorde spilleforholdene vanskelige. I tillegg hardnet kampen seg til. En av hjemmelagets spillere var heldig som slapp unna rødt kort da han sparket en liggende Eiven Solberg, en situasjon som skapte tumulter på banen og det ble en amper affære.

Nevnte Solberg kunne satt 0-3 da han fikk en stor sjanse på bakre stolpe, mens Fet trykket på og skapte flere farligheter i en hektisk periode av kampen. Drøye kvarteret før slutt virket kampen avgjort. Solberg fant Fredrik Kristiansen foran mål, som enkelt bredsidet inn 0-3.

I neste angrep fikk Fet straffe, som Espen Søgård satte i nettet, og skapte et lite håp. Bare minuttet senere fikk Kjetil Moren Bråthen direkte rødt kort på en stygg takling på Fredrik Kristiansen, men selv med ti mann fortsatte Fet å kjøre på. Da Christoffer Blix reduserte til 2-3 med knappe ti minutter igjen å spille ble det virkelig fyr på en snødekt bane.

En god Glenn Wilsgård-redning hindret utlikning, og tre minutter før slutt kunne EIFera puste lettet ut da Jonatan Teigland satte inn 2-4. Fredrik Kristiansen spilte igjennom Lars Andresen, som skled i skuddforsøket alene med keeper. Ballen spratt derimot til Teigland, som rundet keeper og satte ballen sikkert i nettet til stor EIF-jubel.

En sterk og deilig seier i det som ble en tøff bortekamp på Fedrelandet.

- Jeg må si jeg syns det var en råsterk EIFseier mot et tøftspillende Fet-lag. Vi skapte mange store sjanser og burde satt flere av disse for å gjøre det mindre spennende. Etterhvert skapte været og mange stygge taklinger uten etterspill en vanskelig kamp, hvor vi heldigvis viste samlet styrke og klarte å stå distansen ut, oppsummerer EIF-trener Roy Arne Berg.

- Et skår i gleden er den stygge taklingen på Henrik Ulseth tidlig i kampen som gjorde at han måtte gå av. Heldigvis hadde vi erstattere som var klare for å gå inn og gripe sjansen i dag. Det forteller at vi har god bredde i stallen, sier Berg.

Tirsdag ble det for øvrig klart at Ulseth har røket leddbåndet i ankelen og er ute i 1-2 måneder.

Fet - Eidsvold IF 2-4 (0-2)
Fedrelandet
0-1 (6.min, straffe) Eiven Solberg (Henrik Ulseth)
0-2 (15.min) Joakim Madsen (Marius Rødsrud)